31 Ekim 2014 Cuma

Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

             

            Havalar artık soğudu , yeni kombi alımları yapıldı..Hatta kombilerin devreye alımı yapılıp , arızaları bile oldu..

             Isıtma ve soğutma firmasında çalışan biri olarak size bir kaç bilgi önereceğim ..


              Kombi alırken nelere dikkat etmeliyiz ;


  • Kombi almadan önce etrafınızda kombi kullanan arkadaşlarınızdan,komşularınızdan veya akrabalarınızdan , kullandıkları kombi markası hakkında " memnun olup olmadıklarına " dair bilgi alışverişi yapın.


  • Kombi cihazlarıyla ilgili İnternetten , Yetkili Satıcılardan aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde detaylı bilgi alınız.Mümkün olduğunca ürünü görünüz ve inceleyeniz..

  • Kombiler arasında karşılaştırma yapın. Yoğuşmalı veya yoğuşmasız cihazların evinize uygun olup olmadığına dair muhakkak keşif hizmeti yaptırın. Keşif hizmeti yaptırmadan ürün almayınız.Kombi cihazları ev metre karesi , ısı yalıtımı , dış cephe montalaması v.s. gibi işlemler istediğinden  ev metre karesine hangisi uygunsa onu tercih ediniz. Bir üst model daha iyi ısıtır diye düşünmeyin cihazdan tasarruf sağlayamazsınız tam tersi cihaz çok daha fazla gaz yakar bilginiz olsun.


  • Kombi alırken , firmanın , ilgili gaz kuruluşu tarafından YETKİ BELGESİ'ni isteyiniz.Gaz kuruluşları tarafından Yetki Belgesi olmayan firmalar için yaptığı tesisat işlemlerine gaz vermediğini unutmayınız.


  • Kombi almadan önce firmaların Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliklerinin olup olmadığı , servis hizmetlerin çalışma saatlerini , günlük hizmet verip vermediklerini , haftasonu çalışılıp çalışılmadığını , kombiniz arızalandığında yedek parçanın temin edilip edilemeyeceği konusunda detaylı bir araştırma yapınız.


  • Yıllarca kullanacağınız için hem ekonomik hem de yakıtta tasarruf sağlayabileceğiniz bir cihaz almanızı öneririm..


  • Kombi alacağınız zaman muhakkak sıcak su konfor özelliğini sorunuz..Sıcak suyu kaç saniye de alabileceğinizi ve suyun sabit bir sıcaklıkta kalıp kalmayacağına dair muhakkak bilgi ediniz.

  • Kombi almaya karar verdiğiniz de mümkün olduğunca Yetkili bayilerden ürünü temin edin ve Yetkili bayiler tarafından cihazın montajını yaptırın.. İlerde bayiden kaynaklı herhangi bir problem yaşadığında aldığınız yer size yardımcı olacaktır.

  • Kombinizle ilgili herhangi bir arıza veya herhangi teknik bilgiye ihtiyacınız olduğunda 7/24 Çağrı Merkezi'nin olup olmadığına dair muhakkak bilgi edinin.. Gece 02.00'da kombiniz arızalandığında sabah 09.00'a kadar beklemek istemezsiniz..


  • Kombinizi aldığınız zaman yetkili firmadan muhakkak Çağrı Merkezinin numarasını teğit ediniz.Nitekim İnternete ,  o firmanın adını yazdığınız zaman çıkan bazı telefon numaraları "yetkisiz servis " bir diğer deyişle " korsan servis " oluyor. Cihazınız garanti dahilinde olsa bile sizlerden ücret talep ediyorlar , problemi gideremiyorlar ve müdahale ettirdiğiniz için var olan garantisi de sona eriyor.Lütfen dikkat ediniz.



Umarım faydam olmuştur. Herhangi bir sorunuz olursa yorum yazmanız yeterli olacaktır..
En kısa süre de cevaplamasını yaparım :)


                                                Saygılar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Share