28 Mayıs 2014 Çarşamba

Çengelköyde Gidilebilecek Yerler / Mekanlar

 Sevgilimin gelmesine sayılı günler kala içim içime sığmamaya başladı :) Geldiğinde ne giysem , acaba şirket çıkışına yetişir mi , ben erken çıkış mı alsam falan filan diye kendi kendime düşünmeye başladım. Eee kolay mı atarsa 13 günümüz kaldı. 2 hafta sonra bugün Askeriyeden çıkmış olacak..Ah Aşkım Ah.. Gel artık gel.. Burnumda tütüyorsun.. Sevgilimin geldiği hafta yıllık izine çıkacağım 5,5 ayın acısını o 1 haftaya sığdırmaya çalışıcam :)

    Çengelköy'e sevgilimle birlikte gitmediğim sürece çok ama çok nadir bazen ailemle birlikte yemek yemeğe gidiyorum. Çengelköy , Boğazın tüm güzelliğini size sunuyor .. Şimdi küçük bir Çengelköy turu yapalım :) Yemek yenilecek yerleri , birşeyler içebileceğiniz cafeleri hakkında kısa bir bilgi paylaşımda buluncam  =) Tabii ki benim anlatacaklarımla sınırlı kalmıyor Çengelköy :) Ben sadece benim gittiğim , gördüğüm yerleri size yazacağım..


   Dip Not : Fiyatlar konusunda hatırlayamadığım için maalesef yardımcı olamayacağım.



 1Tarihi Çengelköy Çınaraltı Aile Çay Bahçesi




Çınaraltı , Deniz kenarında bulunan , gençlerin hatta çoluk çocuk ailelerin gittiği, dışarıdan yiyecek getirmenin serbest olduğu sadece içeceğin yasak olduğu , Boğaziçi Köprüsünün en güzel halini görebileceğiniz bir konumdadır. Hafta içi veya haftasonu ekmeğinizi , böreğinizi , simidinizi ister Çınaraltının girişinden , isterseniz herhangi bir pastaneden alın , evinizden peynirinizi , zeytininizi ,domatesinizi alıp Çınaraltına gidip orada yiyebilirsiniz .Çayınızı veya meyve suyunuzu da orada söyleyebilir açık havanın keyfini bu şekilde sürebilirsiniz :) Aslında güzel de bir uygulama. Deniz kenarında yer bulmak çok zor ama deniz uzağınızda bile kalsa  yine her türlü görebiliyorsunuz. Haftasonu o kadar kalabalık oluyor ki , hele bir de hava güzel olduğunda , gelen ya kapalı alanında yiyor ya da geri gidiyor. Çengelköy Çınaraltına ölmeden önce bir kere de olsa muhakkak gidip Kahvaltı yapın derim. İlla dışarıdan birşeyler getirmenizi gerek yok, Çınaraltının size sunduğu kahvaltının da keyfini sürebilirsiniz.


Fiyatlar : Boğaz manzarası olmasına rağmen fiyatlar gayet uygun. Bunda çay bahçesi olmasınında etkeni var  tabii :)

Geçen Kartlar : YOK   /  Nakit para ile gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü yemek kartlarının geçmesini bir yana bırakın banka kartı ve kredi kartı da GEÇERLİ DEĞİLDİR..!

2Erbap Restaurant & Cafe









                             



                   
                          

  Erbap ,Çınaraltının girişinin sağ kısmında çıkışında sol kısmında, ana caddesi üzerinde bulunan , vitrinine baktığınızda içeri girmemek için kendinizi zor tutacağınız ve sevgiliminde benim de doğumgünümü kutladığımız ,  3 katlı , şık , restaurant ve cafedir. Giriş kısmında pastalar , kurabiyeler bir çok ürün size " gel beni al , gel beni ye " diye gözünüzün içine bakıyor :)  Üst kata çıktığınız da resimlerde de görüldüğü gibi Boğaz tüm güzelliğiyle size gülümsüyor , denizin pırıltısını , gemilerin yol almasını , martıların uçuşmasını izleyip kendinizi dinleyebiliyorsunuz. Yazın daha çok açık alanında yani 3.katın terasında oturuyoruz ( Yukarıda gece çektiğim fotoğraf ) , Kışın ise yine yukarıda ki fotoğrafta yarı açık yarı kapalı alanında oturuyoruz. Daha doğrusu , eskiden 2.katta bu yarı açık yarı kapalı alanında sigara içme izni vardı. Ama daha sonra yasak geldi. Eee kışında terasta oturulmaz :) Bizde artık daha çok yaz aylarında gidip birşeyler yiyip , içmek için tercih yerimiz oldu.

Fiyatlar: Ne çok uygun ne çok pahalı diyebilirim. Daha doğrusu diğer yerlere nazaran biraz daha pahalı.Ama o manzaraya değer bu fiyatlar. Boğaz manzarası eşliğinde birşeyler yiyip içmek harika bir duygu.


Geçen Kartlar :  Kredi kartı veya banka kartı geçerlidir. Yemek kartları (sodexho , ticket geçerli değildir )


3)  Kahverengi Cafe







Çengelköy Çınaraltının yan girişinde hemen.Geçen sene herhalde en çok gittiğimiz cafelerinden biridir Kahverengi cafe..
Ben yemek yemekten ziyade daha çok birşeyler içiyorum. Oda klasik Sütlü Nescafedir. Hemen hemen her gittiğim cafe de muhakkak nescafe içerim , bazen iş çıkışı gittiğim için biraz acıkınca tost yiyordum.Tadı fena sayılmaz. Ben dışarda pek yemek yemeği seven bir insan değilim. Bir ara sürekli dışarıda yemek yediğim için mide fesadı geçiyordum. Yememe hastalığına yakalanıyordum resmen. Ay aklıma güneşi beklerkenden ki Melis geldi :) İzleyenler bilir ama ben o derece de manyaklık yapmıyordum.Benim mideme artık yemekler ister istemez dokunmaya başlıyor öyle ki su böreğinden bile zehirlenen birinden ne bekleyebilirsiniz ki :) Bu yüzden yemek konusunda seçiciyim öyle her yerde yemek yiyemiyorum. Ama gittiğim bu yerlerin bir çoğunda tost , hamburger v.s. muhakkak tatlarına bakmışımdır.
Kahverengi ; Açık kapalı alanıyla , 3 katlı (giriş katı dışarı ,üst kat kapalı alan , en üst kat teras ) yeri geldiğinde canlı müzik yapılan , yemekleri ve tatlıları orta derecelerde olan , fiyatları hemen hemen bir çok yerle aynı tutulan, daha çok gençlerin takıldığı ve Nargile içmesende sürekli nargile içilen ve o kokuya maruz kaldığınız bir yerdir. 2013'ün ilk aylarında kapalı alanda sigara içilebiliyordu sanırım bu yasağı kaldırmışlar.Biz zaten daha çok dış kısmında oturuyorduk. Üstten ısıtmalı ufolar olduğu için pek sıcak veya soğuk konusunda sıkıntı yaşamıyorduk. Ah bir de masanın altından geçen , bir anda nereden atladığı belli olmayan kediler olmasa daha iyi olacaktı ama . 2013'nin sonbahar aylarından itibaren gitmemeye başladık. Sevgilimle , son zamanlarda artık sigara içilecek alan aramıyor , tavla oynayacak alan aramaya başlamıştık :) Kahverengi , tavlayı kaldırdıktan sonra biz de artık gitmemeyi tercih ettik.Geçen Cumartesi günü Çengelköye inmiştim sanırım el değiştiriyor. Bir çok yenilik yapmışlar gibi gördüm..


Fiyatlar : Orta derece
Geçen Kartlar :  Kredi kartı , banka kartı , yemek kartları geçerlidir. (En son gittiğimde bu şekildeydi el değiştiriyorsa eğer yemek kartları konusunda pek bir bilgim yok)


4)  Allegria Cafe & Restaurant





Allegria , Çengelköy Vapur İskelesinin hemen karşısında  denizi ve köprüyü rahatlıkla görebilirsiniz. 2 katlı , yarı açık yarı kapalı alan , yazın camların açılmasıyla içeri hafif esen rüzgarı  , kışın sigara içiliyor ise camların yarı açık bırakılmasıyla müşterilerin üşümemesi için ısıtıcıların bulunması ,  titizliği , çalışanların güleryüzlülüğü , tavlası , özellikle Nescafesinin müthiş tadı ile şık bir cafe restuaranttır. Gerçekten Çengelköy çevresinde en çok beğendiğim Nescafe burada :) Benim gibi Nescafe sevenlerdenseniz ve yolunuz düşerse muhakkak uğramadan gitmeyin derim. Şıklığı dedim ya , inanın tuvaletleri hem çok temiz , hem çok şık dekore edilmiş durumda. Televizyon bile mevcut o kadar diyim :)


Fiyatlar : Normal..  (Mesela Nescafe 6 TL , Çay 2 TL.  Zaten Nescafe bir çok yerde 5 TL den başlıyor , çaylar da aile çay bahçesi olmadığı sürece cafelerde 2 TL den başlıyor .)

Geçen Kartlar :  Kredi kartı , banka kartı  geçerlidir.


5) DURAK BÜFE


                                 




                        

                                        

Durak Büfe ; 3 katlı (hava güzel ise teras katını tercih etmenizi öneririm ) teras katının manzarası bir tarafı ana caddeye diğer tarafı ise Boğaz'a bakmaktadır.Yemeklerinizi aldığınızda teras kata asansörle çıkabiliyorsunuz. Ayrıca teras katının yeni açılan cafe bölümü de mevcuttur. Biz bir kere gittik Sevgilimle birer kahve içip tavla oynadık,sonrasında soğuk kış günlerine geldiği için cafe bölümünü doğal olarak kapatmışlardı.Ama görünüşe göre biz bu yaz Sevgilimle orada vakit geçiricez gibime geliyor :)  Cafe bölümünde Tavla ve Okey de mevcuttur.. Durak büfe denildiğinde ilk akla gelen nitekim Kumpir oluyor. Kumpirin asıl yeri Ortaköyden sonra yediğim en güzel kumpirlerden biridir.Ayrıca sosisli ve sosisli patsosunuda öneririm.Normal büfelere nazaran gerçekten yemek lezzeti kıyaslanamaz. Hem de ilgililer. Benim boğazlarım hemen ağrıdığı için soğuk su bile içemem , yazın kavurucu sıcaklarda bile dışarıdan su alırım .. Ayran sipariş verdiğimde ,ayran doğal olarak dolapta saklanması gerektiği için ya biz beklerken ayran önceden çıkartılıyor yada sıcak suyla mı artık neyle orasını göremedim :) bir şekilde soğukluğu alınıyor. Valla ben başka herhangi bir yerde böyle hizmet gördüğümü söyleyemem.





Fiyatlar : Normal  (Bir çok yerde olduğu gibi Kumpir 10 TL. Sosisli ve patsonun fiyatını hatırlamıyorum ama fiyatları normal derece de )
Geçen Kartlar :  Kredi kartı , banka kartı ve yemek kartları  geçerlidir. (sodexo v.s.)


6)  TARİHİ KUĞU KEBAP






    Kuğu Kebaba , sevgilimle değil ama bir kaç kere ailemle birlikte gittim. Ana cadde üzerinde bulunan , 2 katlı , çalışanlarının hızlılığı ve Pembe binasıyla dikkat çeken bir Kebapcıdır. Kuğu kebabın özellikle Lahmacununu tavsiye ederim. Kişi başı 2 adet lahmacun bile fazla gelebiliyor :) Ayrıca Et Dönerinide tavsiye edebilirim.Çorbasından , Kebabına , Izgara çeşitlerinden , tatlısına kadar bir çok çeşit ürünü bulabilirsiniz.

Fiyatlar : Normal  (Ben en son kışın gittiğimde Lahmacun 2,5 TL , Ayran 2 TL )

Geçen Kartlar :  Kredi kartı , banka kartı ve yemek kartları  geçerlidir. (sodexo v.s.)

7) Paşa Kokoreç


     


    Paşa Kokoreç ; Gerek arkadaşlarımla , gerek ailemle , gerek Sevgilimle gittiğim , 3 katlı , terasının manzarası , çalışanların hızlılığı , 7 gün 24 saat açık olması , yemeklerin lezzeti ve bir çok ünlünün de gidip yemek yediği yerdir. Benim özellikle tavsiye edeceğim ; Kaşarlı Dürüm Köfte .. 24.5 yıllık hayatımda ilk defa bu kadar güzel köfteyi Paşa Kokoreçte yedim (Annemin köftesi hariç ) , Annemlerle gittiğimizde , Annem ciğer yemişti ve çok lezzetli bulmuştu. Arkadaşım Nuray gittiğinde ise ; Patlıcan Kebabını özellikle çok beğendiğini söylemiştir. Aslında Nam-ı diyar Kokoreçci ve İşkembeci ama her türlü çeşit çeşit lezzetli yemeği bulabilirsiniz. Çorbasından , Kokorecine , Kebabından , Tatlısına bir çok çeşit yemek sizi bekliyor. Yolunuz düşer ise muhakkak uğrayın derim.Üsküdar , Beylerbeyi İstikametinden gelirseniz Çengelköy merkeze geldiğinizde sağda bir petrol ofisi olacak hemen onun yanında ana cadde üzerinde..Anadolu hisarından geldiğinizde sol da petrol ofisine gelmeden önce Paşa Kokoreci görebilirsiniz.


Fiyatlar : Orta derecede.

Geçen Kartlar :  Kredi kartı , banka kartı ve yemek kartları  geçerlidir. (sodexo v.s.)

Saygılar ..

Çengelköyde gidilebilecek yerler/mekanlar 2 yazımı da okumanızı şiddetle tavsiye ederim :)

13 yorum:

Share